Франкофонска вечер


Објавено на: 20.12.2013

На 19.12.2013 (среда) во Домот на културата Иван Мазов се одржа Франкофонска вечер , проект подготвен од учениците од нашиот град кои го изучуваат францускиот јазик .Вклучени беа  (седумдесетина)ученици од нашето училиште и од основните училишта Тоде Хаџи Тефов,Димката Габерот од Ваташа , подрачното училиште Страшо Пинџур од Дреново и нивните професори.

PC180207

Проектот е во рамките на активностите на Здружението на професори по француски од Македонија и Институтот за јазична соработка при Амбасадата на Франција во Македонија.

Учениците ја претставија Белгија одблизу ,нејзината историја,културното наследство и гастрономијата .

На франкофонската вечер присуствуваа и Аташето за културна и јазична соработка Госпоѓа Анжелик Лере и Госпоѓа Сузана Пешиќ од францускиот културен центар.

С.Несторова-Мицев

PC180205

PC180208

PC180222

PC180247

PC180255

PC180178

PC180260