Хуманост и љубов без граници


Објавено на: 25.12.2013

Пред новогодишна посета на дневниот центар во Кавадарци

По повод доаѓањето на Нова Година и Божиќ, средношколците од Гимназијата „Добри Даскалов“ денес беа во посета на дневниот центар за деца со посебни потреби во Кавадарци.

1529370 776416922373085 521113080 o

Топлиот простор на дневниот центар за миг го исполнија звуците на флејтата и виолината, и акордите на гитарата, додека лирските стихови и песната ги растреперија детските срца. Нивните лица искрено ја покажауваа неизмерната радост додека танцуваа и ги примаа новогодишните ќесиња.

Колку малку е потребно да се усреќат овие деца и да ја почувствуваат топлината и љубовта. Ова го потврдија учениците од Гимназијата „Добри Даскалов“, заедно со нивните наставници и директорката Невенка Поп-Ангелова кои со големо задоволство им ја приредија оваа предновогодишна забава.

Овој хуман настан треба да биде добар пример за подигање на свеста на граѓаните за потребите, правата и предностите на децата со посебни потреби.

854715 776417069039737 1649907018 o

1514264 776416912373086 1309233470 o