Гимназијада во кошарка-женски


Објавено на: 10.05.2010

Од 6. до 8. мај, 2010 година во Скопје се одржа познатиот државен натпревар во спортГимназијада. И оваа година активно учество зема женската кошаркарска екипа од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци под менторство на проф.по спорт Тимче Пецов. Екипата постигна високи резултати и заслужено го освои третото место, а ученичката Ванеса Василевска од IV-5 клас, на натпреварот беше прогласена за најдобар играч на Гимназијадата.

Учесници:
 1. Димитрова Цветанка II-5
 2. Кузманова Илинка III-1
 3. Јосифова Љубица III-1
 4. Еленова Александра III-1
 5. Темелкова Лефтерија III-3
 6. Каровска Елена III-2
 7. Симонова Фросина III-7
 8. Лазова Елена III-1
 9. Василевска Ванеса IV-5
 10. Поп-Ицева Елена I-2
 11. Росоманска Елена I-6
 12. Трајкова Елена I-6
 13. Карова Емилија I-5