Освоени I и II место на државното првенство во атлетика за средни училишта


Објавено на: 19.05.2022

На ден 11.05.2022 год. на атлетскиот стадион во Куманово, се одржа Државното првенство во атлетика за средни училишта каде ученичкот Бојан Чаприќ од  III-3 освои прво место во дисциплината трчање 1000м, а ученикот Андреј Андовски од II-5 освои второ место во истата дисциплина, каде ментор им беше професор Блаже Велков.