I-место за училиштниот оркестар на државниот натпревар на оркестри и бендови


Објавено на: 16.05.2023

Недела 14.05.2023г. во Валандово се одржа државен натпревар на хорови, оркестри и бендови од средните училишта.

Нашето училиште зема учество со училишниот оркестар и се здоби со високо I-место и освоени 99 бодови.

Училишниот оркестар при СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци го сочинуваат: Надица Цветковска-виолина, Димитар Глушков-кахон, Владимир Костов-тамбурин, Петар Коцевски-пијано, Стефан Мустеников-хармоника, Виктор Николов-тамбурин, Костадин Костадинов-бас гитара,  Филип Ралев-гитара, Сашко Мишев-гитара и Стефан Грујовски-гитара.

Со училишниот оркестар раководи професорот по музичка уметност Драган Вељковиќ.