Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Продолжи ја и ти успешната приказна! Најдоброто образование е пасош за иднината!

Продолжи ја и ти успешната приказна! Најдоброто образование е пасош за иднината!

Гимназијата е втор дом на многу ученици кои денес ги допираат најголемите животни височини,творат,создаваат и креираат успех.Горди се на патот кој го избрале, знаењата и вештините со кои се стекнале во училиштето каде секогаш со љубов се враќаат. Професионалноста како...

read more
Учениците при СОУ Гимназија “Добри Даскалов” Кавадарци денес 14.06.2021 год. почнуваат со реализација на Феријална практика

Учениците при СОУ Гимназија “Добри Даскалов” Кавадарци денес 14.06.2021 год. почнуваат со реализација на Феријална практика

Учениците од I и II год., економска и правна струка при СОУ Гимназија "Добри Даскалов" Кавадарци денес 14.06.2021 год. почнуваат со реализација на Феријална практика. Тие ќе ги посетуваат институциите кои се под надлежност на Општина Кавадарци - Локална Самоуправа....

read more
Политика е женски род

Политика е женски род

    Во периодот од август 2020 до мај 2021 година нашето училиште беше дел од проектот „Толкување на заедничката историја на современото време“  реализиран од  невладината организација Мировна акција и Асоцијацијата на наставници по историја на Македонија (АНИМ). На...

read more

Честитки за наградите на најдобрите математичари Мајкл Георгиевски и Бошко Бошков!

На 28-та Македонска Математичка Олимпијада (ММО) учествуваа најдобрите 49 математичари, средношколци од I до IV година. Се натпреваруваа во решавање на 5 исти задачи од областите комбинаторика, геометрија, низи на броеви и други области за кои се подготвуваа. Покрај...

read more
Виртуелна работилница од Еразмус+ проектот HELP

Виртуелна работилница од Еразмус+ проектот HELP

Во периодот од 26.-28.05.2021 г. професори и ученици од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваа на виртуелна работилница во рамките на Еразмус+ проектот Heritage Education Learning Program – HELP. Работилницата беше организирана од средно училиште од...

read more

Општинскиот натпревар по Биологија

   И оваа година Општинскиот  натпревар по Биологија се реализира преку online тестирање, на ден 14.04.2021 година (среда). Учениците кои учествуваа на  натпреварот заради вонредните услови и состојбата со пандемијата, тестирањето го изведуваа од дома. Беа вклучени...

read more
Освоено III место на Меѓународен натпревар за веб дизајн 2021

Освоено III место на Меѓународен натпревар за веб дизајн 2021

Секоја година, така и оваа учебна година се одржува меѓународен натпревар по информатика од областа на програмирањето и веб дизајн, во организација на СУ "Кузман Шапкарев" Благоевград, Бугарија. Натпреварот се одржува во Бугарија во градот Благоевград, но поради...

read more
Освоени награди на натпреварите по информатика

Освоени награди на натпреварите по информатика

Традиционално како и секоја година, така и оваа учебна година се одржуваат циклус натпревари по информатика од областа на програмирањето, во организација на Здружението на информатичари на Македонија – ЗИМ. Сите натпревари во рамките и на овогодишниот циклус...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт