Обезбеден пласман за Гимназијада


Објавено на: 29.03.2010

Женската кошаркарска екипа на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, под менторство на проф. по спорт и спортски активности Тимче Пецов на 23.03.2010 година (вторник) учествуваше на Регионалниот натпревар во кошарка што се одржа во Битола. Во натпреварот учество земаа и екипите од Гостивар, Прилеп, Битола и Струга. Пресудна беше победата над Гимназијата „Јосип Броз-Тито“од Битола, со што нашата екипа обезбеди пласман за претстојната Гимназијада што ќе се одржи во Скопје од 5 до 8 мај, 2010 година. На натпреварот учествуваа следните ученици:

1. Димитрова Цветанка II-5
2. Кузманова Илинка III-1
3. Јосифова Љубица III-1
4. Еленова Александра III-1
5. Темелкова Лефтерија III-3
6. Каровска Елена III-2
7. Симонова Фросина III-7
8. Лазова Елена III-1
9. Василевска Ванеса IV-5
10. Василева Маја IV-5
11. Димова Јованка II-5

Gimnazijada1
Gimnazijada2
Gimnazijada3