Останати содржини


Објавено на: 21.03.2020

21 март Денот на пролетта и екологијата

         Учениците од Нашата Гимназија ,,Добри Даскалов“ од Кавадарци и во вакви вонредни услови кога сите се наоѓаме во една незавидна состојба нападнати од корона вирусот, неуморно работат и се потрудија да го обележат денешниов ден – Денот на екологијата и Денот на пролетта.

        Тие издработија презентација испраќајќи порака до нивните врсници за подигање на еколошката свест, за здрава и чиста животна средина и за зачувување на природата.

        Како ментор сакам искрено да им се заблагодарам на учениците од II-3 клас , а воедно на сите ученици и колеги да им посакам добро здравје, внимателно да ги почитуваат инструкциите на институциите за заштита во ваквата ситуација и што побрзо повторно да сме заедно и да продолжиме со нашите активности.

      Ученици кои ја изработиле презентацијата:

  1. Росана Камчева
  2. Александра Минева
  3. Марија Ќимов
  4. Марија Тодева
  5. Страхил Глигоров
  6. Благој Трајков

 

Текст за 21 март Денот на пролетта и екологијата

21-март-Денот на пролетта и eкологијата-презентација

Потсетување од училишниот психолог

 

Почитувани ученици и родители,

Во овие вонредни околности кога наставата се организира преку далечинско учење, односно учење од дома, кога навистина добивате многу совети, насоки, инструкции од предметните наставници и други лица, сакам да Ве потсетам дека со училишниот психолог и понатаму може  да комуницирате.

Продолжува едукацијата на учениците додека училиштата  се затворени.

За многу прашања поврзани со воспитно-образовниот систем во периодот на учење од дома, за ефикасно учење, за самомотивирање и остварување на посакуваните резултати, за подобра емоционалната состојба,  за исполнување на слободното време со  корисни содржини и активности и за други теми, слободно може да пишувате на еmail на училишниот психолог: iva_dusanka@yahoo.com.

Понекогаш за одредени потешкотии полесно е да се напише,  отколку за нив да се каже во непосредна комуникација.

Кој сака да најде решение на проблемот – ќе најде начин, кој не сака ќе најде оправдување!!!

 

Примете срдечен поздрав со желба сите да бидеме здрави и наскоро да се видиме во нашето училиште и училници.

 

Душанка Иванова,

Проф.по психологија и стручен соработник

Датум: 29.03.2020 година

Успешно учење на далечина-презентација за учениците

Успешно учење на далечина-презентација за учениците

Успешно учење на далечина-презентација за учениците

Ментална хигиена - како да го заштитиме менталното здравје?