Свечено доделување на наградите од Регионалните и Државниот натпревар по македонски јазик


Објавено на: 04.07.2017

На 19.06.2017 година на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје беа свечено доделени дипломите и наградите на учениците и менторите од одржаните Регионални и Државни натпревари за средните и основните училишта.

Ученичката Елена Ридова од III година, под менторство на професорката Ристенка Јосифова освои прво место на Регионалниот и прво место на Државниот натпревар.

19403354 1437000053026565 871917729 o

19264180 1437000149693222 1600847384 o

19243759 1437000099693227 1293750290 o

19451633 1437000119693225 1424092194 o