Ученици од гимназијата во посета на модна конфекција во Кавадарци


Објавено на: 03.04.2017

Учениците од четврта година од Гимназијата Добри Даскалов од Кавадарци кои ги следат предавањата по предметите Економија и Економија изборен кои се предавани од професорката Жанета Делова, беа во посета на Модната конфекција СОНИТЕКС ДООЕЛ Кавадарци, на ден 22.02.2017.

Оваа конфекција е со богата историска традиција. Најпрво била позната под името Кавадарка, која произведувала детска облека. Потоа преминала во Југотекс која произведувала облека за југословенскиот пазар. Денес оваа компанија веќе 11 години е во приватна сопственост. Компанијата произведува по нарачка за купувачи од странство, од Европа, но претходно произведувала производи и за американскиот пазар. Купувачите сами си ги носат материјалите, репроматеријалите претежно од Турција и Италија.

Оваа конфекција располага со стручен кадар, квалитетна работна сила, која е обучена да произведе квалитетна облека по шаблон од страна на дизајнерите кои сам си ги одбира купувачот.

17632216 10210794730082200 6170120465730734957 o

17636920 10210794731002223 4226763746194248073 o

17632280 10210794731122226 5672736578265090134 o

17636868 10210794738202403 4849977447309641614 o

17621781 10210794729322181 9055416244713535651 o

17620560 10210794732202253 2624988869628253890 o