Успешно претставување на нашето училиште на регионалниот натпревар по англиски јазик


Објавено на: 13.04.2024

Денеска, 13.4.2024 година, во ООУ „Димката Ангелов Габерот“ – Демир Капија, се одржа Регионален натпревар по англиски јазик за средни училишта.

Нашето училиште го претставуваа четири ученици кои претходно остварија пласман на Општинскиот натпревар кој се одржа на 16.3.2024 година во СОУ „Св. Кирил и Методиј“ – Неготино.

Учениците ги остварија следните резултати:

На Државниот натпревар се пласираа Вања Стојанова, ученичка во прва година и Надица Ангелова, ученичка во втора година.

Им честитаме на учениците и нивните ментори  за остварените резултати и им посакуваме успех и на Државниот натпревар.