Второ место на државниот натпревар по француски јазик по спелување


Објавено на: 04.12.2023

Уште еден, поголем  успех после освоеното прво место на регионалниот натпревар по спелување , Надица Ангелова од II 1 ,во голема конкуренција од ученици од билингвални и класични гимназии го освои второ место на државниот натпревар.

Натпреварот се одржа на 1.12.2023 во Скопје во ОУ “Димитар Миладинов” во Скопје.

На лауреатите од овогодинешните натпревари по француски јазик ќе им бидат доделени награди од фондацијата Bel Idéal  на 13 април 2024.

Bravo Nadica ! Très fière de toi !