Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Национален натпревар „Европски квиз на пари” за 2023 година

Национален натпревар „Европски квиз на пари” за 2023 година

Националниот натпревар „Европски квиз на пари” се одржа на 20 март 2023 година, онлајн, преку апликацијата Kahoot, за време на Глобалната/Европската недела на пари, под мотото „Планирајте си ги парите, засадете ја иднината“ (Plan your money, plant your future). На...

read more
Работилница “Збогатете го вашето искуство преку работење онлајн на проекти од САД”

Работилница “Збогатете го вашето искуство преку работење онлајн на проекти од САД”

Изминатиот период тројца МААА Алумни (Macedonian American Alumni Association) реализираа small grant. Моника Ризовска, Александар Спасов и Данчо Димков оддржаа работилница "Збогатете го вашето искуство преку работење онлајн на проекти од САД", наменета за млади од...

read more
Дебата на тема  „ Иднината ја гледам во мојата татковина“

Дебата на тема „ Иднината ја гледам во мојата татковина“

На 06 април 2023 година (четврток), со почеток во 12.30 часот во киносалата на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, а во организација на Ученичкиот парламент  се одржа дебата на тема „Иднината ја гладам во мојата татковината“. Преку борба со зборови учениците...

read more
Учениците од гимназијата од четврта година ПМБ подрачје во посета на В.В. Тиквеш

Учениците од гимназијата од четврта година ПМБ подрачје во посета на В.В. Тиквеш

На 5.4.2023 година учениците од подрачјето ПМБ, IV-5 со проф. Елизабета Иговска и Даница Пецова ја посетија В.В Тиквеш - Кавадарци, во лабораторијата за испитување на вино и ракија, каде се врши постојана анализа и контрола и ги видоа сите современи лабораториски...

read more
Ученичка во гимназијата „Добри Даскалов“ – Данка Стојкова прогласена за најуспешен млад спортист на град Кавадарци

Ученичка во гимназијата „Добри Даскалов“ – Данка Стојкова прогласена за најуспешен млад спортист на град Кавадарци

На 01.03.2023 година Данка Стојкова беше прогласена за најуспешен млад спортист на град Кавадарци од страна на Сојуз на спортови на Општина Кавадарци. На 26.03.2023 на Меѓународниот натпревар “Bushido Open” во Босна, Данка Стојкова ги постигна следниве резилтати: -...

read more
Успеси на гимназијалците на XXXIV Државен натпревар по информатика

Успеси на гимназијалците на XXXIV Државен натпревар по информатика

На 25 март 2023 год. се одржа XXXIV Државен натпревар по информатика во организација на Здружението на информатичари на Македонија. Истиот се реализира на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ во Скопје. Програмирањето е важен дел од...

read more
Се одржа Десетиот Регионален натпревар по Биологија

Се одржа Десетиот Регионален натпревар по Биологија

На 17.03.2023 година се одржа Десетиот Регионален натпревар по  Биологија под организација на Македонското биолошко друштво и Институтот за Биологија на Природно-математичкиот факултет од Скопје. Натпреварот се реализира online во 10 часот, во просториите  на нашата...

read more
Евакуација на ученици во случај на пожар

Евакуација на ученици во случај на пожар

Успешна показна вежба беше реализирана на 24.03.2023 година (петок)  во СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ во Кавадарци. Сирената алармираше за пожарот. Учениците беа навреме евакуирани. Волонтери на Црвен Крст Кавадарци помагаа на повредени, а за кратко време пристигнаа...

read more
Гимназијата „Добри Даскалов“ еден од домаќините на XXXI регионален натпревар по информатика

Гимназијата „Добри Даскалов“ еден од домаќините на XXXI регионален натпревар по информатика

Гимназијата „Добри Даскалов“ беше еден од домаќините на XXXI Регионален натпревар по информатика во организација на Здружението на информатичари на Македонија, кој се одржа на 11 март 2023 год. Натпреварот се одржа на три локации и тоа: Гимназијата „Добри Даскалов“...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт