Одржан Регионалниот натпревар по Биологија


Објавено на: 02.04.2022

Регионалниот натпревар по Биологија се одржа на ден 26.03.2022 година (сабота), во просториите на нашето училиште. Учествуваа ученици од I,II и IV година од нашата Гимназија и ученици од  I и III година од СОЗШУ „Ѓорче Петров “ од Кавадарци.

Натпреварот беше online преку платформата Class Marker.

 

Нашите ученици и овој пат покажаа одлични резултати и уште еднаш потврдија дека се меѓу најдобрите во регионот и пошироко. На учениците им се заблагодаруваме за постигнатите резултати и освоените награди. Успех им посакуваме и на Државниот натпревар, бидејќи си обезбедија место за уште еден предизвик на Државно ниво.

 

Име и презиме на ученикот

 

Клас

 

Ментор

 

Награда

Пласман на Државен натпревар
Матеа Мукаетова I-5 Елизабета Иговска I се пласира
Тодор Пењушков I-5 Елизабета Иговска II се пласира
Стефанија Сарафимова I- 5 Елизабета Иговска III се пласира
Томе Ѓондев II-3 Богде Коцева II се пласира
Фросина Настова II-5 Богде Коцева II се пласира
Ивана Илова II-5 Богде Коцева II се пласира
Благица Сивакова II-5 Богде Коцева III се пласира
Љупче Каракутовски II-3 Богде Коцева пофалница
Милица Василова IV-3 Богде Коцева III се пласира