Одбележување на Светскиот ден за заштита на животната средина

Секоја година на 5 Јуни се одбележува Светскиот ден за заштита на животната средина. По повод овој ден,  ширум светот, се организираат еколошки акции, активности и кампањи за подигање на еколошката култура. Како дел од планетата Земја, каде секој од нас има право на...
Им посакуваме Среќна матура на нашите ученици

Им посакуваме Среќна матура на нашите ученици

Уште една генерација матуранти од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ успешно го завршува своето образование, за жал во поинакви околности! Во моментот не можеме да ја промениме ситуацијата во која се најде светот, но можеме да ја промениме нашата сегашност, со позитивна...
Бидете секогаш со најдобрите! СТАНИ ГИМНАЗИЈАЛЕЦ!

Бидете секогаш со најдобрите! СТАНИ ГИМНАЗИЈАЛЕЦ!

Драги ученици! Информирајте се и направете го вистинскиот избор! Станете гимназијалци за да бидете со најдобрите и најуспешните! Гордо зачекорите во училиштето кое е вистински спој на традиција и квалитет, денес модерно училиште на 21 век. Името го знаеме сите,...

Распоред на часови за Zoom далечинско учење

Распоред за Zoom далечинско учење за 08.06.2020 – 10.06.2020 I годинаIII година Распоред за Zoom далечинско учење за 01.06.2020 – 05.06.2020 I година III година Распоред за Zoom далечинско учење за 26.05.2020 – 29.05.2020 I година III година Распоред...