Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Ученици и професори од Curt Nikolin повторно во посета на Македонија

Ученици и професори од Curt Nikolin повторно во посета на Македонија

Од 19-25 април ученици и професори од гимназијата Curt Nikolin од Шведска повторно дојдоа во Македонија! Овие ученици и покрај тоа што имаа можност да изберат посета на повеќе европски земји, сепак се одлучија за посета на Македонија и гимназијата Добри Даскалов во...

read more
Се одржа регионалниот натпревар по биологија

Се одржа регионалниот натпревар по биологија

На 06.04.2017 година во Гимназијата ,, Кочо Рацин "во  Велес се одржа Регионалниот натпревар по биологија кадешто учествуваа и учениците од  нашето училиште. На натпреварот учествуваа вкупно 67 натпреварувачи,од СОУГимназија,,Кочо Рацин",ССОУ ,,Димитрија...

read more
Претставници од гимназијата присуствуваа на обука „Менаџментот на човечки ресурси во образовните институции”

Претставници од гимназијата присуствуваа на обука „Менаџментот на човечки ресурси во образовните институции”

На 19 април 2017 година на Универзитетот за туризам и менаџмент-Скопје беше организирана обука „Менаџментот на човечки ресурси во образовните институции” . Нашето училиште со свои претставници беше учесник на оваа обука заедно со неколку менаџерските тимови од други...

read more
Донација на современа училница за гимназијата од Универзитет „Гоце Делчев“ Штип

Донација на современа училница за гимназијата од Универзитет „Гоце Делчев“ Штип

Нашата гимназија ја проширува и зацврстува соработката со Универзитетот „Гоце Делчев“ со цел да придонесе за подобрување на наставниот и образовниот процес. За таа цел,  УГД помогна во опремувањето на една современа училница од новоизградените училници во...

read more
Литературен конкурс на тема „Нежноста и убавината на жената“

Литературен конкурс на тема „Нежноста и убавината на жената“

По повод 8 Март, денот на жената, класното раководство на II4 клас, објави конкурс за најдобар есеј и најдобра ликовна творба на темата „Нежноста и убавината на жената“ за учениците од втора година. Пристигнатите литературни и ликовни творби беа оценети од страна на...

read more
Презентација – април месец за заштита од сексуално преносливи болести

Презентација – април месец за заштита од сексуално преносливи болести

На 5 април 2017 год. се одржа презентација по повод април месец за заштита од сексуално преносливи болести што ја презентира ученичката Ангела Ридова од IV-1 клас. Целта е подобро информирање и превентирање на учениците. Презентацијата беше подготвена во соработка со...

read more
Продолжува соработката на нашата гимназија со гимназијата Curt Nicolin од Шведска

Продолжува соработката на нашата гимназија со гимназијата Curt Nicolin од Шведска

Гимназијата Добри Даскалов успешно ја продолжува започнатата соработка со училиштето Curt Nicolin Gymnasiet од Шведска. Професори и ученици од Curt Nicolin Gymnasiet (cng.se) повторно ја посетија Гимназијата Добри Даскалов каде што директорката на гимназијата г-ѓа...

read more
Учество на наши ученици на Државниот натпревар по информатика

Учество на наши ученици на Државниот натпревар по информатика

На 1 април 2017 година во организација на Здружението на информатичарите на Македонија во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) во Скопје се одржа XXVIII Државен натпревар по информатика за учениците од средните и...

read more
Ученици од гимназијата во посета на модна конфекција во Кавадарци

Ученици од гимназијата во посета на модна конфекција во Кавадарци

Учениците од четврта година од Гимназијата Добри Даскалов од Кавадарци кои ги следат предавањата по предметите Економија и Економија изборен кои се предавани од професорката Жанета Делова, беа во посета на Модната конфекција СОНИТЕКС ДООЕЛ Кавадарци, на ден...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт