Учество на финалниот натпревар CodeCup 2018

Учество на финалниот натпревар CodeCup 2018

На ден 31.03.2018 година (сабота) во просториите на Универзитетот Св.„Климент Охридски“-Битола во Факултет за информатички и комуникациски технологии во Битола по трет пат се одржа финалниот настан од натпреварот CodeCup 2018- натпревар во програмирање на апликации...
Нашите ученици освоија I место на хакатонот на УГД за најдобра средношколска апликација

Нашите ученици освоија I место на хакатонот на УГД за најдобра средношколска апликација

Факултетот за информатика на Универзитетот „Гоце Делчев“ успешно го организираше вториот Хакатон во периодот од 23 – 24 март. На Хакатонот учество земаа седум тима, од кои три од студенти на Факултетот за информатика и четири од средните училишта од Кочани, Крива...
60+ часот на планетата земја

60+ часот на планетата земја

Нашите ученици се вклучија во овој проект во кој учествуваат 80 земји. На градскиот плоштад на 24 март 2018 год. вклучени со Црвен крст – Кавадарци и индивидуално во својот дом или други места. Со исклучувањето на светлото за еден час, да се допридонесе за...

Нашето училиште домаќин на Општинскиот натпревар по биологија

На 03.03.2018 година во нашето училиште СОУ Гимназија „Добри Даскалов” Кавадарци, се одржа Општинскиот натпревар по биологија за учениците од I,II и III година. На натпреварот учествуваа ученици и од СОЗШУ„ Ѓорче Петров “. Вкупно учествуваа 32 ученици, односно 30 од...
Ученици од нашата гимназија земаа учество на Државниот натпревар по информатика

Ученици од нашата гимназија земаа учество на Државниот натпревар по информатика

Во организација на Здружението на информатичари на Македонија на 24 март 2018 год. се одржа XXIX Државен натпревар по информатика во просториите на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ, при Универзтитет „Св. Кирил и Методиј“ ...