Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Втора работилница од Еразмус+ проектот European DIGI-CLASS во Неапол, Италија

Втора работилница од Еразмус+ проектот European DIGI-CLASS во Неапол, Италија

Италија. Во периодот од 06.-10.06.2022 г. СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваше на работилницата која се одржа во Средното училиште ITIS Polo Tecnico Fermi-Gadda од Неапол, Италија и на неа учествуваа Директорката на училиштето Јасминка Чулева и...

read more
Посета на ВФП А.Д. Скопје осигурително брокерско друштво, подружницаКавадарци од страна на учениците од  IV-6 2022-2023

Посета на ВФП А.Д. Скопје осигурително брокерско друштво, подружницаКавадарци од страна на учениците од IV-6 2022-2023

Посета на ВФП А.Д. Скопје осигурително брокерско друштво, Подружница-Канцеларија 11 Кавадарци, ул. Булевар Македонија бр. 40, Кавадарци 1430 од страна на учениците од  IV-6 клас економски техничар на ден 16.09.2022 (петок) со проф. М-р Жанета Делова, професор по група...

read more
Добредојде на учениците во I година во гимназијата „Добри Даскалов“

Добредојде на учениците во I година во гимназијата „Добри Даскалов“

Започна новата учебна 2022/2023 година. И оваа година желбата на многу полуматуранти да го продолжат своето образование е СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци. Класните раководители на учениците во прва година им посакаа добредојде на учениците и им посакаа многу...

read more
Соопштение за почеток на наставата во новата учебна година

Соопштение за почеток на наставата во новата учебна година

Им се соопштува на сите ученици дека наставата во новата учебна 2022/2023 година ќе започне на 01.09.2022 година (четврток) и тоа: за учениците од II,и III и IV година со почеток во 08:00 часот, а за учениците од I година со почеток во 09:00 часот. Директорката и...

read more
Сања Василова – ученичка во гимназија „Добри Даскалов“, една од седумте најдобри матуранти по математика на Државна матура

Сања Василова – ученичка во гимназија „Добри Даскалов“, една од седумте најдобри матуранти по математика на Државна матура

Оваа година седум ученици од нашата земја се истакнаа на државната матура по предметот математика со нивните одлични оценки и перцентилен ранг од 99, 97, покажуваат статистиките на Државниот испитен центар. Станува збор за матурантите: Сања Василова од „Добри...

read more
Гимназијата ,,Добри Даскалов,, повторно се гордее со постигнувањата на Мајкл Георгиевски

Гимназијата ,,Добри Даскалов,, повторно се гордее со постигнувањата на Мајкл Георгиевски

Мајкл Георгиевски ученик од трета година се натпреваруваше на Меѓународната олимпијада по физика (IPhO 2022) и  освои пофалница. Мајкл продолжува со своите успешни учества на натпреварите  по физика од меѓународен карактер. Тој е еден од ретките ученици кој ја...

read more
Информации и упатства за електронско запишување на ученици во средно училиште

Информации и упатства за електронско запишување на ученици во средно училиште

Драги ученици, во продолжение можете да погледнете информации и упатства за електронско пријавување и запишување во средно училиште. Упатство за упис на ученици линк   [video width="1920" height="1080"...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт