Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Гимназијата „Добри Даскалов“ од Кавадарци има зошто да се гордее

Гимназијата „Добри Даскалов“ од Кавадарци има зошто да се гордее

Ученикот  Мајкл Георгиевски од трета година се натпреваруваше на 6.Европска Олимпијада по физика  и доби пофалница за успешно учество. Овој брилијантен ученик влезе во тимот од 5 ученици  кои ја преставуваа нашата држава на овој престижен натпревар. Тој е еден од...

read more
Одржан Државниот  натпревар по Биологија

Одржан Државниот натпревар по Биологија

На 14.05.2022 година (сабота) на Природно - математичкиот факултет во Скопје се одржа Државниот натпревар по Биологија. Нашите ученици кои  предходно се пласираа да учествуваат на натпреварот и овој пат покажаа дека се меѓу најдобрите. Секогаш се расположени за...

read more
Освоени II и III место на државното првенство во тенис за средни училишта

Освоени II и III место на државното првенство во тенис за средни училишта

На 13.05.2022год. на тениските терени АКВА Кочани, се одржа Државното првенство во тенис за средни училишта во машка и женска конкуренција каде ученичката  Деспина Николова од  III-3 освои трето место, а ученикот Драган Ѓелов од III-2 освои второ место, каде ментор им...

read more
Освоени I и II место на државното првенство во атлетика за средни училишта

Освоени I и II место на државното првенство во атлетика за средни училишта

На ден 11.05.2022 год. на атлетскиот стадион во Куманово, се одржа Државното првенство во атлетика за средни училишта каде ученичкот Бојан Чаприќ од  III-3 освои прво место во дисциплината трчање 1000м, а ученикот Андреј Андовски од II-5 освои второ место во истата...

read more

Успеси на учениците во спортските натпревари

Елиминацијата на останатите две екипи на општинско ниво беше очекувана и со двоцифрена разлика на два од два натпревари се пласиравме на таканаречено зонско натпреварување во Прилеп. Таму пак, со повеќе вложен труд, енергија и време и се разбира повторно со многу...

read more

Постигнувања на натпреварите по физика на учениците од нашата Гимназија ,,Добри Даскалов,,

На 30.4.2022 на  ПМФ Физика се одржа  Државниот натпревар по физика  на кој земаа учество ученици од нашата Гимназија. Постигнувањата се резултат на нивната континуирана работа, трудољубивост, љубов кон физиката и нивниот интелект. Ученикот Георгиевски Мајкл од трета...

read more
Дологодишната соработка на размена на ученици со  Гимназијата „Курт Николин“ од Финспанг, Шведска продолжува и оваа година

Дологодишната соработка на размена на ученици со Гимназијата „Курт Николин“ од Финспанг, Шведска продолжува и оваа година

Во периодот од 26. април до 05. мај 2022 год. Гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци ја посетија ученици од Гимназијата „Курт Николин“ од Финспанг, Шведска под водство на проф. Златко Каров. Активностите почнаа со презентирање на презентации за двете училишта и говор...

read more

Соопштение

Почитувани ученици од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Наставата за сите ученици од I до IV година, продолжува утре 28.04.2022 год, со почеток во 8:00 часот. Бесплатниот превоз ќе...

read more
Успеси во областа на спортот

Успеси во областа на спортот

Девојките од СОУ „Гимназија Добри Даскалов“ под менторство на Проф. Тимчe Пецов ни докажаа дека сплотеноста, борбеноста и упорноста се клуч до успехот. Нивната тимска работа ги доведе до две исклучително цврсти и заслужени победи во Струга. На 06.04.2022 во сала „Нико...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт