Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Заедничка работилница на учениците од кавадаречката и крушевската гимназија на тема „Грозјето, виното, животот“

Заедничка работилница на учениците од кавадаречката и крушевската гимназија на тема „Грозјето, виното, животот“

Кавадаречкиот гроздобер е културно-стопанска манифестација која има долгогодишна традиција. Кавадарци живее и празнува во месец септември, прославувајќи го и 7ми септември – денот на ослободувањето, како и 8ми септември – Денот на независноста на Р. Македонија. Градот...

read more
За успешен почеток – еднодневна екскурзија за вработените под мотото „Запознај ги убавините на Македонија“

За успешен почеток – еднодневна екскурзија за вработените под мотото „Запознај ги убавините на Македонија“

На 30 август 2012 година колективот од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци организираше еднодневна прошетка и го посети манастирот Св. Јован Бигорски, Св. Георгиј Победоносец-Рајчица и околината. Колегите се дружеа во релаксирана атмосфера, уживаа во убавините...

read more
Свечено доделување на дипломите на матурантите

Свечено доделување на дипломите на матурантите

Свеченото доделување на дипломите на матурантите беше на 14 август 2012 година во спортската сала „Јасмин“ Кавадарци со присуство на родители, наставници и други гости. На свеченоста беа присутни и локалните медиуми. Целата идеја на ваквиот чин беше на учениците,...

read more
Контакт семинар во рамките на програмата Леонардо да Винчи

Контакт семинар во рамките на програмата Леонардо да Винчи

Во периодот од 3 до 10 јули, директотката на гимназијата, Невенка Поп-Ангелова престојуваше во Бирминген, Велика Британија на контакт семинар во рамките на програмата Леонардо да Винчи по претходна апликација во Националната агенција за европски образовни програми и...

read more

Бронзениот медал на Интернационалната олимпијада го вброи Ѓорѓи Шемов меѓу најуспешните во светот

Зад широката, топла насмевка и високо развиореното македонско знаме стои бронзениот медал на Ѓорѓи Шемов,ученик од I-3 клас. Упорноста,работливоста и желбата за успех го однесоа Шемов на Интернационалната олимпијада GENIUS која се одржуваше од 24 до 29 јуни на OSWEGO...

read more
Прво место за театарската претстава „Коштана“ на Меѓународниот фестивал во Албена

Прво место за театарската претстава „Коштана“ на Меѓународниот фестивал во Албена

Од  09-16.06.2012 година во Албена се одржа VI-от Меѓународен фестивал „Утринска Ѕвезда“ на кој учествуваа театарски групи од Бугарија, Русија, Белорусија, Украина и Македонија. Учениците од Гимназијата „Добри Даскалов“ Кавадарци успешно се претставија со...

read more
Пехарите во рацете на најдобрите

Пехарите во рацете на најдобрите

На 06.06.2012 год.(среда),на спортските терени во Гимназијата “Добри Даскалов” се одиграа завршните натпревари во кошарка и фудбал од лигата на класните првенства. Натпреварите беа проследени од голем број ученици кои до крајот ги бодреа екипите со спортско...

read more

Освоена II награда „Ацо Караманов“ на Републичкиот натпревар по македонски јазик и литература

На Републичкиот натпревар по македонски јазик и литература, традиционално се доделува наградата „Ацо Караманов“ за најдобар есеј од јазична и литературна тема. Ученичката Рајне Илиевска од III година учествуваше со есеј на тема „Зборообразувачкото мајсторство во...

read more
Активности на членовите на Италијанскиот клуб во учебната 2011/2012

Активности на членовите на Италијанскиот клуб во учебната 2011/2012

Членовите на овој клуб го следеа курсот по италијански јазик со професорката Данче  Мургова во текот на учебната година . Годинава тие повторно учествуваа на годишното собрание ,второ по ред, што се одржа во Скопје на 24 април во МКЦ.Овој пат учениците од...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт