Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Државен натпревар по историја

Државниот натпревар по историја се одржа на 08.05.2010 година во Делчево. Од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци учествуваа учениците: Емилијан Мишков од II-1 клас под менторство на проф. Наташа Матакова и ученикот Ѓорѓи Чирков од I-3 клас под менторство на проф....

read more
Логорување во Горна Бошава

Логорување во Горна Бошава

Повеќе години наназад нашето училиште организира логорување во стариот интернат во Горна Бошава. Логорувањето го организираат професорите по спорт и спортски активности за учениците кои имаат спорт и спортски активности како проектна активност.   Први годинава на...

read more

Гимназијада во кошарка-женски

Од 6. до 8. мај, 2010 година во Скопје се одржа познатиот државен натпревар во спортГимназијада. И оваа година активно учество зема женската кошаркарска екипа од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци под менторство на проф.по спорт Тимче Пецов. Екипата постигна...

read more

Гимназијада во ракомет-женски

И оваа учебна година на Гимназијадата во Скопје од 06 до 08.05.2010 година, учествуваше женската ракометна екипа од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци под менторство на проф.по спорт Блаже Велков. Екипата го освои четвртото место. Учесници на натпреварот:...

read more
Љубовта кон професијата-дебата за матурантите

Љубовта кон професијата-дебата за матурантите

Проектот „Мојата идна професија“ успешно продолжува со нови и интересни дебати за понатамошно професионално ориентирање на учениците-матуранти.  На дебатата што се одржа на 30.04.2010 година, (петок) во 17:00 часот,  учествуваа проф. д-р Блаже Боев,...

read more
Прослава на мирот

Прослава на мирот

Тимот кој активно учествува и работи на „Проектот за Мир“, на 30 април присуствуваше на Годишното собрание во Скопје. Училиштето домаќин, „Здравко Цветковски“, приреди неколкучасовна програма, исполнета со музички перформанси, драма и игра.  Учениците кои се...

read more
Општинскиот натпревар во Прва помош

Општинскиот натпревар во Прва помош

На 29.04.2010 година, во училишниот двор на нашата Гимназија се одржа Општинскиот натпревар во Прва помош, организиран од О.О. Црвен крст - Кавадарци. Од основните училишта учествуваа: ООУ „Димката Ангелов - Габерот “, ООУ „Гоце Делчев“, ООУ „Тошо Велков - Пепето“ и...

read more
Уписи за осмоодделенците

Уписи за осмоодделенците

Во согласност со распишаниот Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта, СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци објавува ОГЛАС за запишување на ученици за учебната 2010/2011...

read more

Натпревар по француски јазик

На 24. 04. 2010 година (сабота) на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје се одржаОлимпијада по француски јазик. Од нашето училиште под менторство на проф. по француски јазик Милка Штерјова,  се натпреваруваше ученичката Цветанка Душкова од III-7 клас и...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт