Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Ученици од III година во посета на ПС Кавадарци

Ученици од III година во посета на ПС Кавадарци

На ден ‎7-02-2019 ученици од III год од гимазија Добри Даскалов по предметот Географија беа во посета на ПС Кавадарци. На оваа посета учениците беа запознати за сообракајот во Кавадарци, возење по дејство на алкохол, мобилен итн. Предавањето беше проследено со голем...

read more
Презентација и споделување на добри практики од обуките во рамките на Еразмус+ проектите

Презентација и споделување на добри практики од обуките во рамките на Еразмус+ проектите

На 31.01.2019 (четврток) во просториите на Гимназија „Добри Даскалов“ се одржа дисеминација пред професори од училиштето на која се споделија искуствата од обуките од Еразмус+ проектите Schools go digital – Mobile assessment tools for students и DiGiTeachEUrope –...

read more
Интервју со Дарко Стојчев – добитник на бронзен медал на меѓународната Олимпијада на природни науки во Боцвана

Интервју со Дарко Стојчев – добитник на бронзен медал на меѓународната Олимпијада на природни науки во Боцвана

Гимназијалец: Кој е Дарко Стојчев? 1. Јас сум Дарко Стојчев,  ученик во прва година во СОУ Добри Даскалов во Кавадарци. Минатата година завршив основно образование во ООУ „Тоде Хаџи-Тефов“ од каде носам прекрасни спомени не само поради постигнатиот одличен успех...

read more

Се продолжува зимскиот распуст за сите ученици

Во врска со континуирано зголемените концентрации на загадувачки честички во воздухот во повеќе градови во Република Македонија, како и метеоролошките прогнози за следните денови, Владата на Република Македонија, покрај серијата мерки со кои се веќе задолжени...

read more
Прва работилница од Еразмус+ проектот Schools go ditital

Прва работилница од Еразмус+ проектот Schools go ditital

Во периодот од 09.01.2019 год. – 14.01.2019 год се оддржа првата работилница од проектот Schools go ditital од Erasmus + програмata во Измир, Р.Турција, во кој учество покрај нашето училиште СОУ Гим.“Добри Даскалов“- Кавадарци земаа училишта од следниве земји:...

read more
Иновативен камп-натпревар на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија

Иновативен камп-натпревар на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија

На 23ти ноември 2018, во Скопје, се одржа Иновативен камп-натпревар на средношколци во оргaнизација на Џуниор Ачивмент Македонија. На овој натпревар во претприемнички вештини учествуваа 110 ученици од 22 средни училишта. Тие беа групирани во 22 тима по 5 ученица кои...

read more
Хуманитарна акција од учениците за децата во Дневниот Центар Кавадарци

Хуманитарна акција од учениците за децата во Дневниот Центар Кавадарци

Учениците преку ученичката заедница организираа хуманитарна акција со цел за заедничка дидактичка работилница со децата децата со попреченост од Дневниот Центар - Кавадарци. Како предновогодишен подарок со средствата купија дидактички играчки и заеднички ги подредуваа...

read more
Успешно реализирана по 9-ти пат Интеркултурна рамена во Троген, Швајцарија

Успешно реализирана по 9-ти пат Интеркултурна рамена во Троген, Швајцарија

Во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“ на Коалиција на младински организации СЕГА, подржан од детската фондација Песталоци, во периодот од 04.12.2018 до 19.12.2018 година, уште еднаш ученици од нашето училиште...

read more
Во рамките на предметот Практична настава ученици остварија средба со Градоначалникот на Општина Кавадарци

Во рамките на предметот Практична настава ученици остварија средба со Градоначалникот на Општина Кавадарци

На ден 20.12. 2018 год, учениците од клас II 7 и клас III 7 при СОУ "Гимназија Добри Даскалов" од Кавадарци со образовен профил правен техничар, во рамките на наставните часови по наставниот предмет "Практична Настава" со предметните наставници Татјана Ралевска и...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт