Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Прво, второ и трето место на регионалниот натпревар по хемија

На 09.04.2016 година (сабота) во СОУ Гимназија,,Добри Даскалов’’- Кавадарци се одржа регионален натпревар по хемија. На натпреварот учествуваа 40 ученици од СОУ Гимназија Добри Даскалов - Кавадарци, СОУ Гимназија Кочо Рацин - Велес, ССОУ Димитрија Чуповски – Велес,...

read more
Склучување на партнерска соработка во склоп на проектот МИО меѓу училиштата „Нико Нестор” Струга и „Добри Даскалов” Кавадарци

Склучување на партнерска соработка во склоп на проектот МИО меѓу училиштата „Нико Нестор” Струга и „Добри Даскалов” Кавадарци

На ден 14.04.2016 (четврток) нашето училиште, во рамките на проектот за Меѓуетничка интеграција во образованието, оствари партнерска соработка со средното стручно училиште „Нико Нестор” од Струга. Оваа средно училиште е мултикултурен центар во кое ученици од повеќе...

read more
Во Гимназијата ,,Добри Даскалов “од Кавадарци oдржан Регионалниот  натпревар по  биологија  за средните училишта

Во Гимназијата ,,Добри Даскалов “од Кавадарци oдржан Регионалниот натпревар по биологија за средните училишта

На 26.03.2016 година(сабота) во просториите на нашата Гимназија ,,Добри Даскалов” во Кавадарци со почеток во 9:00 часот по трет пат беше одржан Регионалниот натпревар по биологија за средните училишта од нашиот регион. На натпреварот учествуваа 68 ученици од I, II и...

read more
Посета на Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола

Посета на Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола

На 06.04.2016 година учениците на IV година беа во посета на Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола. Голема благодарност до раководството на Универзитетот, до професорите и сите вработени кои ја организираа оваа посета и кои претходно донираа книги за...

read more
III Место на Регионалниот натпревар Наноматеријали на ТМФ Скопје

III Место на Регионалниот натпревар Наноматеријали на ТМФ Скопје

На 25.03.2016 година на универзитетот Св. „Кирил и Методиј“-Скопје под покровителство на Министерството за образование и наука беше одржан регионалниот натпревар на средните училишта Наноматеријали-материјали на иднината-2016година.Натпреварот се одржа на...

read more
Истражи го светот на програмирањето – Гостување на часовите по програмски јазици

Истражи го светот на програмирањето – Гостување на часовите по програмски јазици

Соработката на професорите со учениците не завршува откако тие ќе ги напуштат училишните клупи, па затоа на 01.04.2016 година по иницијатива на професорот по информатика м-р Зоран Милевски, за време на часовите по програмски јазици се одржа предавање на тема „Истражи...

read more
Прво место на регионалниот натпревар по македонски јазик и литература

Прво место на регионалниот натпревар по македонски јазик и литература

На 26.03.2016 година во просториите на гимназијата Добри Даскалов се одржа регионален натпревар по Македонски јазик и литература на кој зедоа учество ученици од основните и средните училишта од Кавадарци, Неготино, Велес , Гевгелија, Богданци, Росоман, Дојран и Демир...

read more

Учество на натпревар за Меѓународниот ден против расизмот

Во знак на одбележување на 21 март, меѓународниот ден против расизмот, Младинскиот центар Креактив од Кавадарци во соработка со други институции и организации организираше низа активности со коишто ги прослави толеранцијата, диверзитетот, социјалната вклученост и...

read more
Презентација за реализираните работилници од програмата Erasmus+

Презентација за реализираните работилници од програмата Erasmus+

Гимназијатa Добри Даскалов  како партнер на Штипскиот универзитет „Гоце Делчев" од оваа учебна година започна со реализирање на проектотот „Интегрирање на електронското учење во училниците", кој го доби преку програмата Еразмус+. Досега се реализирани две...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт