Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Премиера на театарската претстава „Сомнително лице“

Премиера на театарската претстава „Сомнително лице“

Во Домот на културата „Иван Мазов – Климе“ во средата на 11.05.2011 година, се случи уште една премиера на театарската претстава, подготвена од ученици од нашето училиште. Комедијата „Сомнително лице“ од Бранислав Нушиќ ја режираа учениците Бобан Илевски и Крсте...

read more
Нов успех на полето на литературата и пишаниот збор

Нов успех на полето на литературата и пишаниот збор

Во текот на изминатиот месец март, Интернационалниот Балкански Универзитет во Скопје на интересен, компетитивен начин ги привлече идните студенти од македонска, албанска и турска етничка припадност. Имено, беше распишан конкурс за есеј на тема „Заштита и развој на...

read more
Калиопи Букле,  гостин во Гимназијата

Калиопи Букле, гостин во Гимназијата

Проектот „Мојата идна професија“ во нашата гимназија се роди минатата година за да им помогне на матурантите поодлучно и посигурно да ја изберат својата идна професија. Како дел од овој проект, беа повикани да дебатираат повеќе луѓе, кои се успешни во својата...

read more

Информатор за ученици и родители

ИНФОРМАТОР за ученици и родители, СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци         {yuizoom Nastani/Flaer Informator I s.png|Nastani/Flaer Informator I.png|Информатор за ученици и родители|СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци}...

read more
Уписи за осмоодделенците

Уписи за осмоодделенците

Во согласност со распишаниот Конкурс за запишување ученици во јавните средни училишта, СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци објавува ОГЛАС за запишување на ученици за учебната 2011/2012...

read more

Флаер за уписи на осмоодделенците во I година

Осмоодделенци,За Вашиот упис во учебната 2011/12 година, можете да погледнете во специјално за Вас изготвениот флаер. Тука ќе ги добиете најосновните потребни информации во врска со  уписите. Ви посакуваме топло добредојде во нашето училиште....

read more
„Техно Ѕвезда“ повторно блесна пред бугарската публика

„Техно Ѕвезда“ повторно блесна пред бугарската публика

Претставата „Техно Ѕвезда“ по петти пат беше успешно поставена на театарска сцена. Двапати во Кавадарци, потоа во Банско, Велес и на крај во градот Сандански – Бугарија. Задоволни од успехот што „Техно Ѕвезда“ го постигна на претходното гостување, нашите пријатели од...

read more
Саем на книгата 2011

Саем на книгата 2011

Саемот на книгата, претставува најголема концентрација на книжевни дела од домашни и странски автори. 23 Меѓународен саем на книгата се одржа од 12 до 17 април, додека традиционално по 14 пат, во втората хала се одржа и манифестацијата „Денови на образование и...

read more
Регионалeн натпревар по физика

Регионалeн натпревар по физика

Регионалниот натпревар по физика за средното образование се одржа на 16. 04. 2011, во Скопје, на Природно-математичкиот факултет. На натпреварот имаше над стотина натпреварувачи, меѓу кои беа и ученици од прва, втора и трета година од нашето училиште. Роберт Иванов,...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт