Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Едукативен камп на тема „Трговија со луѓе“

Едукативен камп на тема „Трговија со луѓе“

Во периодот од 10 до 17 јули 2011 година, во Србија се одржа камп на темата „Трговија со луѓе“ каде што учествуваа ученичките- волонтери: Моника Петковска III-2, Велика Темова III-4 и Зорица Ташева II-1. Кампот се одржа во детското одморалиште Чардак, близу Ковин....

read more
Презентација на еко модели во Охрид

Презентација на еко модели во Охрид

На 27 и 28.09.2011 година во Охрид се одржа презентација на дел од моделите од ,,Trash Fashion“ натпреварот кој беше одржан на 26.05.2011 година во Скопје, како дел од програмата ,,Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем“. По покана од...

read more

Продолжува имплементацијата на е-учењето во наставата

Веќе една година наставниците и учениците од нашата гимназија имаат искуство со е-учење во наставата. Впрочем, уште во старт на минатата учебна 2010/2011 година се започна со проектот Moodle и истиот успешно се имплементира.   Целта на овој вид учење е да се прошири и...

read more
ЕНО ден за засадување дрвја

ЕНО ден за засадување дрвја

Група ученици од прва година на 20. 09. 2011 година, во организација на професорките по биологија Елизабета Иговска и Богде Коцева засадија зимзелени дрвја во училишниот двор. Еко акцијата ја овековечија со фотографија и со тоа се вклучија во „ЕНО ден за засадување...

read more

Известување за сите поранешни ученици од нашата гимназија

Почитувани поранешни гимназијалци од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ , Ве известуваме дека гимназијата подготвува Монографија - 65 години Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, во која покрај останатите податоци се наоѓаат и списоци на сите завршени матуранти од оваа...

read more
Успешен почеток

Успешен почеток

За успешен почеток на новата учебна година по одржаниот Наставнички совет беше приреден мал коктел во училишниот двор пред влезот за учениците, каде деновиве беше поставена настрешница за заштита при неповолни временски услови.   Настрешницата која ја изработи Љупчо...

read more
Невенка Ридова – ученик на генерацијата 2007/2011

Невенка Ридова – ученик на генерацијата 2007/2011

По иницијатива на директорката на училиштето Невенка Поп-Ангелова, а прифатено од учениците и Наставничкиот колегиум оваа година за првпат беше избран ученик на генерацијата, со тенденција во иднина да стане традиција на училиштето.   Оваа награда и беше доделена на...

read more
ЛЕКТИРИ за I, II, III и IV година

ЛЕКТИРИ за I, II, III и IV година

  1 Дела за обработка за прва година:   1. „Гилгамеш“ (асирско-вавилонски еп) 2. „Библија“(Стар и Нов завет) 3. Хомер „Илијада“(„Разделбата на Хектор и Андромаха“, „Убиството на Хектор“) „Одисеја“(„Раскажување на Алкиној.За Киклопот“-деветта песна). 4. Софокле „Цар...

read more
Достојни победи на полето на науката, музичката уметност и спортот

Достојни победи на полето на науката, музичката уметност и спортот

Секоја учебна година во текот на месец мај се случуваат најмногу јуначки мегдани на полето на науката, уметноста, спортот итн. Впрочем одбрани и докажани ученици од цела држава во овој период учествуваат на државни натпревари од различни области и ги претствуваат...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт