Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Дегустација на топли природни и растителни пијалаци

Дегустација на топли природни и растителни пијалаци

Гимназијата „Добри Даскалов“ е истакнато средно училиште коешто е организатор на голем број акции, презентации и проекти. Во сите овие проекти активно учествуваат учениците под менторство на нивните професори. Минатата седмица на 10.02.2011 год. во холот на нашето...

read more
Претстава за паметење

Претстава за паметење

Во пресрет денот на вљубените и во духот на празничната љубовна магија, на 9 февруари со почеток во 18 часот ние младите од нашиот град бевме пријатно изненадени од еден редок културен настан. Имено, во Домот на културата „Иван Мазов Климе“ беше изведена театарската...

read more

Видео материјали – Патронен празник

Одбележување на патрониот празник на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци.   {qtube vid:=Sxw8SfvDdDo}   {qtube vid:=a4ZwPPRa-iw}   {qtube vid:=lbYFvloHZGo}   {qtube vid:=91-ePcYblnE}   {qtube vid:=6DG5XnUv-Js}   {qtube vid:=EffZQOWAxeE}   {qtube...

read more
Новогодишен хепенинг

Новогодишен хепенинг

Средношколците при нашата гимназија „Добри Даскалов“масовно собрани го прославија крајот на уште една успешна година со мини концерт во училишниот хол.   Иако првичната замисла беше организирање на караоке, сепак им го отстапивме местото на талентираните соученици кои...

read more
„Giorno della lingua italiana“ – Ден на италијанската култура

„Giorno della lingua italiana“ – Ден на италијанската култура

Нашето училиште годинава, од месец февруари е дел од интернационалниот проект - Проект за мир (Proggeto Pace), со што гимназијалците добија шанса да го изучуваат италијанскиот јазик. Главна цел на проектот е  да мотивира и ангажира млади од сите земји, а за...

read more
“Multi via Media” – Проект  за зајакнување на меѓуетничката комуникација

“Multi via Media” – Проект за зајакнување на меѓуетничката комуникација

“Multi via media” е проект којшто ке ја зајакне меѓуетничката комуникација меѓу средношколците од Македонија преку користење мултимедијални алатки. Проектот го спроведува Македонскиот институт за медиуми (МИМ) во соработка со Високата школа за новинарство и односи со...

read more
Светски ден на борба против СИДА

Светски ден на борба против СИДА

Светскиот ден на борба против СИДА-та 1 Декември, во нашето училиште традиционално се одбележува со одредени  превентивни  активности. Оваа година  под мотото „Дејствувај свесно“ за учениците беше организирана  врсничка едукација, а во улога на пи...

read more
Маѓународен фестивал на таленти – Бугарија

Маѓународен фестивал на таленти – Бугарија

Во Банско, Бугарија, од 19. до 21. ноември се одржа  III Меѓународен фестивал на таленти „Утринска ѕвезда“. Гимназијата „Добри Даскалов“ учествуваше на овој фестивал со изведба на драмата „Техно ѕвезда“, од познатиот македонски драмски писател Томислав Османли и...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт