Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Флаер за проектот „Еко-училиште“

За подобро запознавање и помасовно вклучување на учениците во еко-проектот, членовите на еко-одборот изготвија флаер за учениците. Екологијата е Ваша иднина. Станете активен учесник во програмата „Еко училиште“.   {yuizoom...

read more

Свечено одбележан јубилејот од 65 годинишното постоење на кавадаречката Гимназија

Доследна на долгогодишната традиција, гимназијата „Добри Даскалов“ свечено го прослави роденденот на својот патрон. На одбележувањето на 128 години од раѓањето на македонскиот револуционерен водич, му соодветствуваа и јубилејните 65 години од постоењето на...

read more

CAST

- Годишна програма за воспитно-образовната работа на училиштето за учебната 2011/2012 година тука - Годишен извештај за воспитно-образовната работа на училиштето за учебната 2010/2011 година тука - Калиопи Букле, гостин во Гимназијата тука - ИНФОРМАТОР за ученици и...

read more
Образовно рандеву 2010

Образовно рандеву 2010

На 30 и 31 октомври, во Прилеп се одржа „Образовно ранедеву 2010“ во организација на МАССУМ (Младинска организација на средни стручни училишта на Македонија) со поддршка  на УСАИД, Министерството  за образование и наука и Бизнис партнери. Образовното рандеву...

read more

Презентации на тема „Живот-ДА Дрога-Не“

Во текот на месец октомври Полициската станица од општа надлежност Кавадарци, под раководство на инспекторите за превенција г-дин Димитар Каракулев, г-ѓа Благица Кицева, началникот за превенција г-дин Ненко Александров и претставник од ОБСЕ во соработка со млади...

read more
Кампања за Денот против гладот

Кампања за Денот против гладот

  Меѓународниот ден на гладот -16 Октомври, со бројни активности се одбележува насекаде во светот. Општинската организација на Црвен крст, Кавадарци во соработка со нашето училиште, мобилизира ученици – доброволци коишто имаа задача да поделат талони, вредни 20...

read more
Проект eTwinning, музиката ги поврзува луѓето

Проект eTwinning, музиката ги поврзува луѓето

Од месец септември 2010 година, нашето училиште е вклучено во проектот eTwinning – Music Connecting People – Mузиката ги поврзува луѓето – проект во кој учествуваат 25 училишта од 25 земји на Европската унија. Учениците од II и IV година, кои учествуваат во овој...

read more
25 Октомври – Европски ден на граѓанската правда

25 Октомври – Европски ден на граѓанската правда

Обединета Европа некогаш беше сон на Виктор Иго и на филозофите, а сега е реалност кон која се стреми и Р.Македонија. 25 Октомври како европски ден на граѓанската правда, во Европа се слави од 2003 год., а кај нас за првпат, годинава, се одбележа овој ден со отворање...

read more
Проект „Еко-училиште“

Проект „Еко-училиште“

Од месец август 2010 година, нашето училиште активно се вклучи во проектот „Еко – училиште“, кој ќе биде со времетраење од три години. Целта на овој проект е заштита на животната средина и нејзина интеграција во воспитно-образовниот систем. Оваа програма ја...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт