Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Гимназијата e домаќин на четвртата работилница од проектот Schools Go Digital во рамките на Еразмус+

Гимназијата e домаќин на четвртата работилница од проектот Schools Go Digital во рамките на Еразмус+

Нашето училиште е домаќин на четвртата работилница од Еразмус+ проектот SCHOOLS GO DIGITAL – Mobile Assessment tools for students, како патнер училиште во рамките на програмата Еразмус+ стратегиско партнерство. Во периодот од 25.-29.02.2020 се реализираа активности од...

read more
Се одржа Општинскиот натпревар по Биологија

Се одржа Општинскиот натпревар по Биологија

Седмиот по ред Општински натпревар по Биологија, се одржа на 15.02.2020 година во просториите на Нашето училиште СОУ Гимназија „ Добри Даскалов“ Кавадарци.     На натпреварот учествуваа 38 ученици од I,II,III  и IV година. Сите ученици предходно беа тестирани на...

read more
СОВЕТУВАЊЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА ПОД МОТОТО „ СТАВИ ПОЈАС“

СОВЕТУВАЊЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ВО СООБРАЌАЈОТ НА ПАТИШТАТА ПОД МОТОТО „ СТАВИ ПОЈАС“

Во организација на Републичкиот совет за безбедност на патиштата (РСБСП) на ден 26.02.2020 година во просториите на училиштето СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци се одржа советодавно предавање за превенција во сообраќајот на патиштата под мотото „Стави појас“....

read more
Регионален натпревар по француски јазик – Олимпијади 2020

Регионален натпревар по француски јазик – Олимпијади 2020

На 22 февруари 2020 во просториите на ООУ” Гоце Делчев” – Неготино се одржа регионалниот натпреварот по француски јазик - Олимпијади 2020 за учениците од трета година . Ученичката Ивона Златкова од  III 2  учествуваше на натпреварот,под менторство на професор...

read more
Унапредување на воспитно-образовната дејност во училиштата –задача на сите учесници во образовниот процес

Унапредување на воспитно-образовната дејност во училиштата –задача на сите учесници во образовниот процес

На 24.02.2020 година во просториите на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ се одржа предавање на тема „ Унапредување на воспитно-образовната работа во училиштата “, од страна на  проф.д-р.Розалина Попова-Коскарова, редовен професор на Педагошкиот факултет во Скопје. Целта...

read more
Четврта работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите”

Четврта работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите”

Професори и ученици од Гимназијата „Добри Даскалов“ учествуваа на четвртата работилница од Еразмус+ проектот „Програма за проучување на културното наследство на земјите” во периодот од  17 до 21 февруари 2020 година во Азорес, Португалија. Проектот HELP – Heritage...

read more
Регионален успех на гимназијалците-математичари

Регионален успех на гимназијалците-математичари

Во просториите на СОУ Гимназија„Добри Даскалов“на 08.02.2020 година се одржа 43 регионален натпревар по математика. Своите математички сили и знаења ги покажаа ученици од Кавадарци, Неготино, Велес, Валандово и Гевгелија.Нашето училиште го претставуваа учениците:Мајкл...

read more
Доделување на дипломи на лидерите на струката и нивните ментори

Доделување на дипломи на лидерите на струката и нивните ментори

-Вест за настанот: "На ден 05.02.2020 година министерот за образование Арбер Адеми ги додели дипломите на лидерите на струка и на нивните ментори. На настанот беа присутни покрај министерот за образование и советниците по струки, по еден родителот на дете и нивните...

read more
Дебата на тема  „ Формалното образование-клучен фактор за кариерен успех во животот “

Дебата на тема „ Формалното образование-клучен фактор за кариерен успех во животот “

На 25 декември 2019 год (среда), со почеток во 12.00 часот во киносалата на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци се одржа дебата на тема „Формалното образование-клучен фактор за кариерен успех во животот“. Учениците Андреј Пејовски, Јована Ѓорѓиевска и Ѓорѓи Ташев...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт