Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Рачно изработени природни сапуни – проектна активност по Хемија

Рачно изработени природни сапуни – проектна активност по Хемија

Учениците од IV година, ПМБ подрачје заедно со проф. по хемија Даница Пецова рачно изработија домашни сапуни. Овие сапуни се природни, без вештачки бои, парабени и конзерванси. Изработени се со ладна постапка на сапунификација со што маслата ги задржуваат природните...

read more
Освоени бронзени медали на Македонската Математичка Олимпијада

Освоени бронзени медали на Македонската Математичка Олимпијада

На 30-та Македонска Математичка Олимпијада (ММО)  учествуваа најдобрите 45 математичари, средношколци од I до IV година. Се натпреваруваа на 5 исти задачи од област комбинаторика, геометрија, низи на броеви и други области за кои се  подготвуваа ,покрај редовната...

read more
Освоено прво место на Државниот натпревар по физика

Освоено прво место на Државниот натпревар по физика

Ученикот Мајкл Георгиевски од четврта година освои прво место на Државниот натпревар по физика кој се одржа на 29.4.2023 година на ПМФ- Физика во Скопје . Честитки до ученикот кој континуирано секоја година освојува награди и признанија! Мајкл продолжува да се...

read more
Учество во работилница за Еразмус + проектот European DIGI-CLASS во Словачка

Учество во работилница за Еразмус + проектот European DIGI-CLASS во Словачка

Во периодот од 27.03-01.04.2023г. нашето училиште СОУ Гимназија ,,Добри Даскалов” Кавадарци зема учество во работилница за Еразмус + проектот European DIGI-CLASS во Словачка. Работилницата се одржа во средното училиште Stredna priemyselna skola Povazska Bystrica во...

read more
Национален натпревар „Европски квиз на пари” за 2023 година

Национален натпревар „Европски квиз на пари” за 2023 година

Националниот натпревар „Европски квиз на пари” се одржа на 20 март 2023 година, онлајн, преку апликацијата Kahoot, за време на Глобалната/Европската недела на пари, под мотото „Планирајте си ги парите, засадете ја иднината“ (Plan your money, plant your future). На...

read more
Работилница “Збогатете го вашето искуство преку работење онлајн на проекти од САД”

Работилница “Збогатете го вашето искуство преку работење онлајн на проекти од САД”

Изминатиот период тројца МААА Алумни (Macedonian American Alumni Association) реализираа small grant. Моника Ризовска, Александар Спасов и Данчо Димков оддржаа работилница "Збогатете го вашето искуство преку работење онлајн на проекти од САД", наменета за млади од...

read more
Дебата на тема  „ Иднината ја гледам во мојата татковина“

Дебата на тема „ Иднината ја гледам во мојата татковина“

На 06 април 2023 година (четврток), со почеток во 12.30 часот во киносалата на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ Кавадарци, а во организација на Ученичкиот парламент  се одржа дебата на тема „Иднината ја гладам во мојата татковината“. Преку борба со зборови учениците...

read more
Учениците од гимназијата од четврта година ПМБ подрачје во посета на В.В. Тиквеш

Учениците од гимназијата од четврта година ПМБ подрачје во посета на В.В. Тиквеш

На 5.4.2023 година учениците од подрачјето ПМБ, IV-5 со проф. Елизабета Иговска и Даница Пецова ја посетија В.В Тиквеш - Кавадарци, во лабораторијата за испитување на вино и ракија, каде се врши постојана анализа и контрола и ги видоа сите современи лабораториски...

read more
Ученичка во гимназијата „Добри Даскалов“ – Данка Стојкова прогласена за најуспешен млад спортист на град Кавадарци

Ученичка во гимназијата „Добри Даскалов“ – Данка Стојкова прогласена за најуспешен млад спортист на град Кавадарци

На 01.03.2023 година Данка Стојкова беше прогласена за најуспешен млад спортист на град Кавадарци од страна на Сојуз на спортови на Општина Кавадарци. На 26.03.2023 на Меѓународниот натпревар “Bushido Open” во Босна, Данка Стојкова ги постигна следниве резилтати: -...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт