Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Патрониот празник на училиштето -празник на младоста, трудот и успехот

Патрониот празник на училиштето -празник на младоста, трудот и успехот

„Нашата борба е борба на целиот наш народ. Таа ја расчистува темнината и носи светол сончев ден - слободата...“-Добри Даскалов   За овој свет,еден и единствен,треба се да сториме,само тој го имаме-беше мото на свеченоста со која СОУ Гимназија„Добри Даскалов“ на 13...

read more
Ученици од нашата Гиммназија учествуваа на спортски, фудбалски  турнир под мотото: “ Заедно против насилството”

Ученици од нашата Гиммназија учествуваа на спортски, фудбалски турнир под мотото: “ Заедно против насилството”

“Заедно против насилството” е мотото на денешниот турнир кој се оддржа помеѓу ученици од трите средни училишта во Кавадарци во кои спаѓа и нашето. Според постигнатите резултати учениците од Гимназијата го освоија првото место, но сепак пласманот на овој турнир беше во...

read more

Регионалниот натпревар по следување 2019 за регионот Кавадарци

      На 16.11.2019 (сабота) во Неготино ,во училиштето –домаќин “Гоце Делчев “се одржа традиционалниот натпревар во спелување на француски јазик за регионот Кавадарци –Неготино-Гевгелија.......      Нашето училиште го претставуваше ученичката Софија Андонова од...

read more
Еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието“ за ученици од средните училишта

Еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието“ за ученици од средните училишта

Ученици од шест средни училишта од Прилеп, Кавадарци, Липково, Маврово и Ростуше, Свети Николе и Скопје, придружувани од нивните наставници, учествуваа на еднодневен семинар на тема „Демократијата и Собранието”, кој се одржа во Едукативниот центар на Парламентарниот...

read more
Учество на ученици од Гимназијата во јавна дискусија на тема  “Воведување на медиумска писменост во образованието”

Учество на ученици од Гимназијата во јавна дискусија на тема “Воведување на медиумска писменост во образованието”

На ден 07.11.2019год. во НУБ “Св Климент Охридски” , во организација на Владата на Република Северна Македонија и Македонскиот институт за медиуми (МИМ), се оддржа јавна дискусија на тема “Воведување на медиумската писменост во образованието” со министерот за...

read more
Кренат глас за поубав свет за сите нас

Кренат глас за поубав свет за сите нас

„Постојат две вештини кои можат да го издигнат човекот до највисок степен на чествување.Првата е вештината на војсководачот,а втората е вештината на добриот беседник“- Цицерон Со овие зборови младите гимназијалци го започнаа ораторството под мото „За овој свет“, кое...

read more
Одбележан 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе

Одбележан 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе

Со голема креативност и силни пораки  ученици од нашето училиште заедно со професорката Наташа Матакова  дадоа придонес во одбележувањето на 18-ти октомври, европски ден на борба против трговија со луѓе. Настанот се одржа на градскиот плоштад во организација на Црвен...

read more
Ученици од нашето училиште во улога на археолози

Ученици од нашето училиште во улога на археолози

Продолжувајќи ја соработката од претходните години со Музеј Галеријата на град Кавадарци, а со цел да се зголеми интересот за археологијата и историјата и оваа учебна година ученици од нашето училиште учествуваа во археолошки ископувања. Ученици од трета и прва година...

read more
Учениците од Гимназијата – гости кај Претседателот Пендаровски

Учениците од Гимназијата – гости кај Претседателот Пендаровски

Во рамките на медиумскиот ден на 30.10.2019г. учениците од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ имаа прилика да ја посетат резиденцијата на Претседателот на РСМ, Вила Водно. По пристигнувањето, учениците најпрво ја разгледаа резиденцијата каде што вработените им раскажаа за...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт