Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Престојот во Шведска ги прошири нашите видици и станавме побогати со нови доживувања и знаења

Престојот во Шведска ги прошири нашите видици и станавме побогати со нови доживувања и знаења

Успешната соработка со училиштето „Курт Николин“ од Финспанг, Шведска и нашата гимназија продолжи и оваа година со започнување на нов проект кој се прецизира на работен состанок во Финспанг, Шведска каде директорката на гимназијата г-ѓа Невенка Поп-Ангелова и...

read more

Еколошка акција во училиштниот двор како дел од проектот „Македонија без отпад“

Како и претходните три учебни години, така и оваа учебна година, нашето училиште активно се вклучи во националната еколошка акција согласно проектот „Македонија без отпад“. Акцијата се спроведе на 03 октомври 2015 година (сабота) согласно повикот од страна на...

read more
Одржана Првата конститутивна седница на Училишната /Младинска организација

Одржана Првата конститутивна седница на Училишната /Младинска организација

Во присуство на претседателите и заменици претседатели на класовите на ден 02.10.2015 година (петок) се одржа Првата конститутивна седница на Училишната /Младинска организација во учебната 2015/2016 година. На Првата конститутивна седница присутните беа запознати со...

read more
Ден без автомобили

Ден без автомобили

На 22.09.2015 по повод светскиот ден без автомобили се одржа велосипедска парада. Велосипедската парада беше огранизирана од активот по спорт од гимназијата Добри Даскалов. Спортската активност започна во 11:30 часот со старт од гимназијата и се возеше низ улиците на...

read more
Електронско учење во училниците – Erasmus+ проект на гимназијата

Електронско учење во училниците – Erasmus+ проект на гимназијата

СОУ Гимназија Добри Даскалов  како партнер на Штипскиот универзитет „Гоце Делчев" започнуваат со проектотот „Интегрирање на електронското учење во училниците", кој го доби преку Еразмус плус програмата. Партнери им се: Техничкиот универзитет од Софија, Градежниот...

read more
Учество на гимназијалци на фестивалот „Бидете креативни, бидете интерактивни, бидете интеретнички“

Учество на гимназијалци на фестивалот „Бидете креативни, бидете интерактивни, бидете интеретнички“

Реализираните резултати од повеќе креативни работилници од проектот на УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието беа претставени на Фестивалот на изведувачки уметности и добри практики „Be creative, be interactive, be interethnic", кој се одржа на 19 септември...

read more
Завршна обука за тренери од проектот со УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието

Завршна обука за тренери од проектот со УСАИД за меѓуетничка интеграција во образованието

На третата и завршна обука за форум театар методологија, која се одржа од 19 до 21 август во Охрид, присустуваа Кочо Кочов, проф. по македонски јазик и литература и м-р Зоран Милевски, проф. по информатика. На оваа обука, заедно со професори од 12 училишта од нашата...

read more
Свечено доделување на дипломите на матурантите

Свечено доделување на дипломите на матурантите

Во понеделникот на 11.08.2015 година во училишниот двор на СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ се одржа свеченост на која им беа врачени дипломите на матурантите од генерацијата 2011/2015. Амбиентот во училишниот двор беше исполнет со младешки џагор, насмеани лица и многу...

read more
Отворен ден за идните средношколци

Отворен ден за идните средношколци

Учениците од  СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ заедно со своите ментори, професорите од природните науки и економско-правниот актив, на ден 27.05.2015 година им овозможија на учениците кои го завршуваат своето основно образование да присуствуваат на проектот...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт