Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Одржан општинскиот натпревар по математика

На 26.01.2019 во просториите на нашето училиште се одржа општинскиот натпревар по математика на кој зедоа учество ученици од СОУ „Киро Спанџов Брко“ и СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ во две категории А и Б. На натпреварот учествуваа 6 ученици од I година, 7 од II...

read more

Се продолжува зимскиот распуст за сите ученици

Во врска со континуирано зголемените концентрации на загадувачки честички во воздухот во повеќе градови во Република Македонија, како и метеоролошките прогнози за следните денови, Владата на Република Македонија, покрај серијата мерки со кои се веќе задолжени...

read more
Прва работилница од Еразмус+ проектот Schools go ditital

Прва работилница од Еразмус+ проектот Schools go ditital

Во периодот од 09.01.2019 год. – 14.01.2019 год се оддржа првата работилница од проектот Schools go ditital од Erasmus + програмata во Измир, Р.Турција, во кој учество покрај нашето училиште СОУ Гим.“Добри Даскалов“- Кавадарци земаа училишта од следниве земји:...

read more
Успешно реализирана по 9-ти пат Интеркултурна рамена во Троген, Швајцарија

Успешно реализирана по 9-ти пат Интеркултурна рамена во Троген, Швајцарија

Во рамките на проектот „Имплементација на Конвенцијата за правата на детето во Македонија“ на Коалиција на младински организации СЕГА, подржан од детската фондација Песталоци, во периодот од 04.12.2018 до 19.12.2018 година, уште еднаш ученици од нашето училиште...

read more
Хуманитарна акција од учениците за децата во Дневниот Центар Кавадарци

Хуманитарна акција од учениците за децата во Дневниот Центар Кавадарци

Учениците преку ученичката заедница организираа хуманитарна акција со цел за заедничка дидактичка работилница со децата децата со попреченост од Дневниот Центар - Кавадарци. Како предновогодишен подарок со средствата купија дидактички играчки и заеднички ги подредуваа...

read more
Одржана дебата на тема „Треба ли да се воведат униформи во училиштето?“

Одржана дебата на тема „Треба ли да се воведат униформи во училиштето?“

На ден 24.12.2018 година во организација на Ученичкиот парламент, како дел од активностите предвидени со Ресурсниот пакет за ученичко учество и заштита на детските права се одржа дебата со наслов „Треба ли да се воведат униформи во училиштето?“. Во дебатата учествуваа...

read more
Во рамките на предметот Практична настава ученици остварија средба со Градоначалникот на Општина Кавадарци

Во рамките на предметот Практична настава ученици остварија средба со Градоначалникот на Општина Кавадарци

На ден 20.12. 2018 год, учениците од клас II 7 и клас III 7 при СОУ "Гимназија Добри Даскалов" од Кавадарци со образовен профил правен техничар, во рамките на наставните часови по наставниот предмет "Практична Настава" со предметните наставници Татјана Ралевска и...

read more
Реализиран Инфо-ден на Децата правобранители и нивните заменици

Реализиран Инфо-ден на Децата правобранители и нивните заменици

На ден 18.12.2018 година во училишниот хол на нашето училиште, децата правобранители Кристина Костадиновска и Ѓорѓи Ристов и нивните заменици Жанина Богевска и Стефан Стојанов реализираа Инфо ден преку кој ја промовираа нивната функција. Преку разговор, делење флаери...

read more
Присуство на ученици на предавање во Општина Кавадарци

Присуство на ученици на предавање во Општина Кавадарци

На ден ‎17-12-2018 уцениците од гимназијата Добри Даскалов III година по предметот Географија беа во посета на општината каде што имаше предавање за урбанизацијата како светски процес. На ова предавање посебно се потенцираше за инфаструктурата во нашиот град, дивите...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт