Новости

Новости

Училишни активности, натпревари и известувања

Втора работилница од проектот „Млади репортери за животна средина“

Втора работилница од проектот „Млади репортери за животна средина“

На 21,22 и 23.05.2018 година во Отешево се одржа втората работилница од Проектот „Млади репортери за животна средина“ на која учествуваа учениците од нашата Гимназија. Целта на проектот е да ги вклучи младите во општествениот живот преку лично ангажирање за одредени...

read more
Одбележан денот за заштита на животната средина

Одбележан денот за заштита на животната средина

На 5 јуни 2018 година беше одбележан „Денот за заштита на животната средина“ организиран од страна на еколошкото здружение „Еко-живот“ од Кавадарци. На овој настан учествуваа ученици од основните и средните училишта од нашиот град. Беа организирани различни еколошки...

read more
Предавање и учество на првиот македонски Moodle Moot

Предавање и учество на првиот македонски Moodle Moot

Осмиот регионален (западнобалкански) и прв македонски Moodle Moot се одржа на 1 и 2 јуни 2018 година во Бизнис Академија Смилевски во Битола. Нашето училиште активно го користи системот за е-учење Мудл уште од 2010 година и затоа имаше чест да учествува на овој...

read more
Учество на Извиднички караван

Учество на Извиднички караван

На ден 04.06.2018 ученици од СОУ Гимназија "Добри Даскалов" - Кавадарци присуствуваа на Извиднички караван кој се оддржа во рамките на Сојузот на извидници на Македонија кој функционира во сите региони на државата и обединува повеќе од 2000 млади. Нашите ученици во...

read more
Државен натпревар по биологија

Државен натпревар по биологија

На Државниот натпревар по биологија кој се одржа на ПМФ  - Институт по биологија - Скопје, на ден 19.05.2018 год. учестуваа ученици од нашето училиште и ги постигнаа следните резултати: Слободан Јовановиќ од I год. освои II место, Тодорка Тодорова од I год. освои...

read more
Републичко првенство во карате – кати

Републичко првенство во карате – кати

На 18.05.2018 год. (петок) во Велес се одржа Републичко првенство во карате - кати. Од нашето училиште учествуваше Владанка Аврамова I-4, под менторство на проф. Блашко Клинчаров, и освои I место во конкуренција на ученици од сите средни училишта од...

read more
Гостување на наш поранешен ученик, денес студент во Абу Даби

Гостување на наш поранешен ученик, денес студент во Абу Даби

Ѓорѓи Шемов е поранешен ученик во Гимназија „Добри Даскалов”, каде што ги заврши првите две години од средното образование. Истото го продолжи во “II. gimnazija Maribor” во Марибор, Словенија, каде што ја изучуваше програмата за меѓународна матура. Денес студира на...

read more
Гимназијалци и оваа година освоија светски признати Microsoft Office Specialist сертификати

Гимназијалци и оваа година освоија светски признати Microsoft Office Specialist сертификати

Ученици од гимназијата Добри Даскалов и оваа година земаа учество на светскиот натпревар Microsoft Office Specialist, организиран од Certiport Inc. Овој натпревар претставува глобален натпревар кој ги тестира вештините на учесниците во Microsoft Word®, Excel® и...

read more
Презентација во општина Кавадарци за зачувување на животната средина

Презентација во општина Кавадарци за зачувување на животната средина

На ‎16-05-2018 год во просториите на општина Кавадарци по иницијатива на проф. по географија Фердинанд Чејков учениците од прва и трета година по предметот Географија од Гимназијата Добри Даскалов беа во посета на општината на презентација за зачувување на животната...

read more

Контактирајте не

Испратете ни порака доколку имате некое прашање поврзано со нашето училиште!

 

Контакт